Aprofitar internet
Comentari
divendres, 21 d?agost, 2009 per Josep M. Rosich - 1786 lectures

Actualment ja estem tant acostumats a treballar amb ordinador i a fer diferents gestions via internet, que no ens adonem del immens valor afegit que ens proporcionen els diferents sistemes de treball a través de la xarxa.

Per a una empresa la possibilitat de ser gestionada des de qualsevol part del món és molt important. Perquè això representa també, que pot ser gestionada, per exemple, des de dos carrers més enllà d'on es troba emplaçada.

Tot això fa guanyar una cosa tant important i valuosa com és el temps.

Però de vegades oblidem que hi ha altres coses també molt importants i valuoses per una empresa. L'espai.

Fins fa pocs anys era normal veure en una oficina com els els arxivadors, els porta dossiers i altres materials documentals es convertien en la pròpia "decoració" d'aquell lloc de treball, al temps que restaven un espai considerable. En alguns casos per excedir a algun document calia desplaçar-se de la taula de treball i fins i tot una escala. I es clar, quan la feina ho requeria aquella documentació restava per damunt de taules i taulells fins que un dia, immersos en el caos, es tornava al seu lloc.

Actualment, gràcies a la informatització dels documents i de les possibilitats de treballar a través d'internet, es guanya temps i espai. I en conseqüència, diners. Sí, es cert que hi ha documentació que obligatòriament s'ha de mantenir en paper, però al poder treballar amb ordinador, aquells documents físics que la seva finalitat ho permet, es redueixen. A més els que han de restar a un arxiu no cal que formin part de la decoració ja que se'ls fa servir en menys ocasions.

Us posaré un exemple senzill i que en cap cas és exagerat. Veieu aquella seria de televisió de Tele 5 "Mentes Criminales" Tota la informació que aconsegueix la agent Garcia des del seu ordinador per suministra-la als seus companys, està a diferents bases de dades. Garcia utilitzant diferents sistemes, programes, aplicacions i plataformes recopila la informació que necessita i des d'alli la distribueix al agent o departament corresponent. Sistema BlueeBee. Garcia te una impressora i un calaix per guardar-hi el "bocata", res més.

I si seguiu la serie veureu que Garcia pot fer tot això des del seu lloc habitual de treball o des de qualsevol ciutat on estigui desplaçada amb el seu equip.

Seguint amb la línia de la serie acabarem aquest escrit amb una frase:

Las ventajas que te hagan ser mas productivo y competitivo, aprovechalas. Ganarás en felicidad.

JMR

dijous, 26 de setembre, 2013 per CEAC
Bon dia! Ens agradaria comunicar-nos amb vosté des del centre d'estudis CEAC. Ens escriu a ceac.socialmedia@gmail.com ?? :)) Una abraçada!!