Obres a la Riera Capaspre de Calella
Opinió
dimecres, 14 de gener, 2009 per Josep M. Rosich - 1426 lectures

Desprès d'uns quants anys esperant un projecte, a nivell local titànic, sembla a ser que per fi començaran les obres de cobriment de la Riera Capaspre de Calella.

No vull entrar en si això serà positiu o negatiu per el futur de la població. Se suposa que tot allò que fan els ajuntaments, tots, sempre ha de ser en benefici del poble i dels seus veïns, encara que allò que es faci no sempre pugui agradar a tothom.

El cas es que ja es comença anunciant la durada de les obres. Set mesos i mig aproximadament. El que no es diu és si seran d'una sola tirada o si, amb alguna excusa, s'aprofitarà per a fer un descans tot esperant una data clau en benefici dels partits. Vull dir posar-se medalles en moments més adequats per a guanyar punts.

Ara Calella te la oportunitat de fer una obra que, tot i respectant-se el pressupost que hi hagi destinat, sigui d'admirar. Només és qüestió de gust, coherència i voluntat de demostrar la capacitat dels que tenen poder de decisió.

En benefici de tots tant de bo que m'equivoqui, però els anys m'han fet veure que sempre hi ha massa interessos particulars per davant dels col·lectius, tot i que de vegades més que els interessos intervé el mal gust o el poc anàlisi d'una situació. I això, que és només una opinió molt personal, vol dir una cosa: que veig a venir un bunyol.

No vull entrar en fer cap mena de critica. És senzillament que tenint una conversa entre companys va sortir el tema d'aquestes obres i cadascú va donar la seva opinió. Quan vaig donar la meva vaig dir allò de: i si no ja ho veureu. I va ser en aquell moment quant els vaig dir que penjaria aquesta opinió al meu blog perquè quan passat el temps, tant si tinc raó com no, quedi constància del que avui per avui penso.

I és que fent un petit anàlisi d'algunes coses del nostre entorn no em puc estar de veure a venir el bunyol comentat. Per exemple:

Tots hem agut de fer la volta pràcticament completa al poble només perquè un tram de carrer està tallat perquè un camió està descarregant.

O tots hem agut de baixar de la vorera, ampla i nova, perquè hi ha un cotxe aparcat.

O tots hem pogut veure com es forma una cua de cotxes davant del pas a nivell, quan està tancat, perquè algú s'encaparra en creuar-lo en sentit contrari, i no passa res.

Bunyols sí, però només dels tradicionals.